Home » D:News » Gondolele Venetiei au ramas pe uscat

Gondolele Venetiei au ramas pe uscat

Gondolele Venetiei au ramas pe uscat
Publicat: 20.02.2008
„Centro Maree” este numele centrului meteorologic ale carui prognoze sunt vitale pentru desfasurarea transportului in Venetia.

Acesta a emis "codul alb" care semnaleaza nivele foarte scazute ale apei, nivelul apei scazand dramatic in Venetia, unde a atins un nivel record pentru ultimii 14 ani.
Din cauza fenomenului, gondolele au ramas pe uscat, iar mai multe canale de navigatie au secat.
Luni, nivelul apei a scazut la 80 de centimetri sub nivelul mediu al apei marii – cel mai scazut din 1994 – iar marti a ramas la stadiul de "cod alb". Cel mai scazut nivel inregistrat vreodata a fost de 92 de centimetri in 1989.
Franca Pastore, specialist al „Centro Maree”, a declarat: "Prognozele meteorologice trebuie sa fie cat mai exacte pentru ca nu ne putem deplasa pe anumite canale de navigatie la un nivel extrem de scazut al apei, astfel ca serviciile ambulantei si pompierilor trebuie sa fie informate".

Venetienii nu sunt ingrijorati de punerea gondolelor pe uscat,  ei fiind interesati de constructia unui baraj subacvatic in valoare de cateva miliarde de euro, care sa ii protejeze de viitoarele inundatii care ameninta supravietuirea orasului.

Sursa: green-report.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase