Home » D:News » Invazia serpilor – un efect al incalzirii globale

Invazia serpilor – un efect al incalzirii globale

Invazia serpilor – un efect al incalzirii globale
Publicat: 25.02.2008
In viitorul apropiat, din cauza incalzirii globale, pitonii vor invada unele zone din America de Nord.

Cercetari recente au demonstrat ca teritoriul nord american are in prezent o clima propice dezvoltarii acestei specii de serpi, asemanatoare celei din Pakistan si Indonesia, zone in care acestia s-au dezvoltat pana acum.
O previziune asupra climei din jurul anului 2100 arata ca pitonii se vor adapta cu usurinta in zone precum Texas sau Arkansas, jumatatea de sud a Kansas-ului, jumatatea de sud din Missouri si parti din Illinois si Indiana. Spre est, pitonii ar putea inghiti state ca Tennessee, Kentucky, Maryland, Delaware si zone din sudul statului New Jersey.  
Realizatorii care au creat harta privind climatul propice dezvoltarii pitonilor, nu au luat in calcul si alti factori care nu ar fi favoriza dezvoltarea acestora, precum existenta unui areal in care acestia vor locui sau daca exista hrana suficienta pentru acestia.

Chiar si asa, specialistul Gordon Rodda, din cadrul “Centrului stiintific din Fort Collins – Colorado” spune ca serpii vor profita din plin de avantajul schimbarii climei si se vor imprastia in orice zona in care vor gasi un mediu proprice care permite dezvoltarea acestora.

Sursa: dsc.discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase