Home » D:News » Poluarea excesiva inroseste apa din raurile chineze

Poluarea excesiva inroseste apa din raurile chineze

Poluarea excesiva inroseste apa din raurile chineze
Publicat: 28.02.2008
Guvernul chinez a declarat ca a fortat autoritatile locale sa intrerupa alimentarea cu apa potabila a peste 200.000 de locuitori din cauza poluarii foarte mari, care a inrosit raurile din sitemul central hidrografic.

Au fost afectati cel putin trei afluenti ai raului Han, care se varsa in Yangtze, presa chineza de stat raportand existenta unor nivele mari de substante chimice in apa.
O deversare chimica este cauza cea mai probabila, raurile Xinglong, Tianguan si Dongjing fiind de asemenea afectate de poluare.
Mai mult de 60.000 de oameni din Xinguo au ramas fara apa ca urmare a acestui incident, bazandu-se acum doar pe apa imbuteliata si pe resursele limitate de apa subterana.
Autoritatile chineze s-au confruntat de-alungul timpului cu nenumarate probleme din cauza folosirii imprudente de substante chimice periculoase, atat in industrie cat si in agricultura.
 
Saptamana trecuta, un fermier din sud-vestul provinciei Yunnan a fost arestat, deoarece a distrus o ferma piscicola din apropiere, dupa ce a imprastiat fosfor pe camp crezand ca aceasta substanta ar putea fi un fertilizator.

Sursa: foxarticle.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase