Home » D:News » Primele 30.000 de pagini din Enciclopedia Vietii au fost dezvaluite

Primele 30.000 de pagini din Enciclopedia Vietii au fost dezvaluite

Primele 30.000 de pagini din Enciclopedia Vietii au fost dezvaluite
Publicat: 29.02.2008
Primele 30.000 de pagini din Enciclopedia Vietii online (Encyclopedia of Life - www.eol.org) au fost dezvaluite oficial, acesta fiind un proiect fara precedent care isi propune sa repertorieze cele 1,8 milioane de specii de vietuitoare cunoscute, potrivit AFP.

Lansata in mai 2007, aceasta enciclopedie va permite un acces liber la toate cunostintele actuale despre biodiversitatea terestra, permitand, in acelasi timp, o mai buna protectie a acesteia in fata riscurilor determinate de incalzirea climei si de exploatarea in exces.
Crearea acestei vaste enciclopedii a fost posibila gratie progreselor tehnologice in domeniul motoarelor de cautare si de vizualizare a informatiei, realizate in ultimii cinci ani, dupa cum au precizat creatorii proiectului.
Pentru crearea tuturor paginilor digitale, care vor contine toate speciile catalogate de 250 de ani incoace de specialisti, va fi nevoie de o perioada de circa 10 ani.
Enciclopedia Vietii va fi, insa, actualizata constant, pentru a fi incluse noile specii identificate sau disparute.
Acest catalog, care va oferi o imagine de ansamblu a biodiversitatii, incluzand lumea animala si vegetala, precum si ciupercile, va putea fi extins ulterior la microorganisme.
Prin reunirea tuturor informatiilor cunoscute despre cele aproximativ 1,8 milioane de specii cunoscute, Enciclopedia va oferi oamenilor de stiinta un instrument care sa permita, de exemplu, stabilirea unei harti a vectorilor responsabili de maladiile umane, dezvaluirea misterelor longevitatii sau incetinirea propagarii speciilor invadatoare, a explicat Jim Edwards, directorul acestui proiect.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase