Home » D:News » Microcristalele vechi lanseaza o noua teorie in privinta evolutiei planetei

Microcristalele vechi lanseaza o noua teorie in privinta evolutiei planetei

Microcristalele vechi lanseaza o noua teorie in privinta evolutiei planetei
Publicat: 04.03.2008
Descoperirea a fost facuta recent de o echipa internationala condusa de profesorul in Stiinte ale Pamantului, Desmond Moser, de la Universitatea din Ontario.

Marimea microcristalelor nu este mai mare decat latimea unui fir de par, varsta acestora fiind de 200 de milioane de ani. Particulele reprezinta cea mai veche descoperire facuta pana in prezent.
Constatarile furnizeaza o noua inregistrare a evolutiei planetei si contrazice prezicerile experimentale anterioare, care spuneau ca acestea se vor schimba odata cu expunerea lor la caldura si la presiunea din adancul pamantului.
“Cercetarile arata ca aceste cristale sunt incredibil de rezistente la schimbari si dovedesc,  pentru prima data, ca dezvoltarea.zonelor pe care le vedem in ele contin inregistrari precise ale miscarilor dinauntrul si din jurul pamantului“, a declarat Moser.
Continand cantitati infime de uraniu, cristalele au continuat sa creasca de-a lungul  sutelor de milioane de ani, desi planeta s-a dezvoltat si a suferit o serie de schimbari dramatice.

Aceste cristale reprezinta celulele de memorie ale Pamamantului, iar prin intermediul  studiilor se pot face inregistrari precise ale evolutiei planetei de-a lungul anilor.

Sursa: sciencedaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase