Home » D:News » Vestigii arheologice vechi de peste 7.000 de ani, descoperite in Argentina

Vestigii arheologice vechi de peste 7.000 de ani, descoperite in Argentina

Vestigii arheologice vechi de peste 7.000 de ani, descoperite in Argentina
Publicat: 12.03.2008
O echipa de cercetatori argentinieni a descoperit vestigii arheologice vechi de peste 7.000 de ani in apropiere de orasul balnear Monte Hermoso de pe litoralul atlantic, in provincia Buenos Aires, informeaza AFP.

Printre obiectele descoperite se numara piese din lemn, piatra si os, utilizate de locuitorii regiunii in epoca, aflate in stare "exceptionala" de conservare, spun specialistii. Cele mai surprinzatoare sunt, potrivit unui comunicat de presa, materialele perisabile, precum materii vegetale si resturi alimentare.
Zona in care au fost descoperite vestigiile este cunoscuta de 25 de ani, dar nu a fost accesibila pentru ca este acoperita de un strat gros de nisip si, in marea majoritate a timpului, de maree, a explicat un purtator de cuvant din partea specialistilor. Mareea joasa a permis cercetatorilor sa realizeze excavatii si sa scoata vestigiile la lumina zilei.
 
Cercetatorii, de la mai multe universitati argentiniene si de la Consiliul national pentru cercetari stiintifice si tehnice (CONICET), au dat asigurari ca este vorba de "descoperiri unice", pentru ca, de obicei, vestigiile din lemn nu se pastreaza bine in aceasta regiune. Descoperirile de la Monte Hermoso se datoreaza, spun arheologii, conditiilor "exceptionale" de conservare.
In regiunea Monte Hermoso au fost deja descoperite mai multe situri arheologice si paleontologice.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase