Home » D:News » Medicament care elimina „in cateva minute” simptomele maladiei Alzheimer

Medicament care elimina „in cateva minute” simptomele maladiei Alzheimer

Medicament care elimina „in cateva minute” simptomele maladiei Alzheimer
Publicat: 16.04.2008
Medicii americani vor sa testeze clinic un medicament experimental promitator care, afirma ei, poate elimina simptomele maladiei Alzheimer "in cateva minute", potrivit unui studiu.

Potrivit dailymail.co.uk, medicii americani de la Institutul de cercetari neurologice din California testeaza medicamentul de aproximativ trei ani pe aproximativ 50 de persoane. Specialistii spun ca acest tratament i-a permis unui bolnav in varsta de 82 de ani sa-si recunoasca sotia pentru prima data in ultimii ani, la numai cinci minute de la administrare. Pacientul era incapabil sa recunoasca persoane pe care le vedea zilnic sau sa spuna numele unor obiecte banale.


Tratamentul implica injectarea unui medicament numit Enbrel – utilizat in mod normal la tratarea artritei – in coloana vertebrala si in ceafa. Odata ajuns in creier, medicamentul blocheaza actiunea unei substante responsabila de procesul de inflamare din organism. Simptomele maladiei Alzheimer, precum pierderea memoriei si confuzia, au fost eliminate in cateva minute la cel putin un pacient, iar alti cativa bolnavi din cei 50 care au participat la experimente au aratat imbunatatiri continue ale starii lor de sanatate, dupa cateva saptamani de tratament. Pacientii au avut nevoie de mai putin ajutor din partea personalului medical in timpul tratamentului.

Experimentele au fost efectuate dupa ce s-a descoperit ca nivelurile de factor de necroza tumorala (TNF) poate creste de pana la 25 de ori in lichidul care inconjoara creierul pacientilor cu Alzheimer. Enbrel, un medicament biologic utilizat impotriva artritei reumatoide, inactiveaza factorul de necroza tumorala din organism. Administrat in maduva spinarii, medicamentul poate ajunge in celulele creierului, influentand nivelul de TNF.

In SUA, medicamentul nu este aprobat pentru tratarea maladiei Alzheimer, iar in Marea Britanie este considerat o terapie experimentala. Specialistii britanici cred ca medicamentul trebuie testat la scara mai mare pentru a se stabili clar efectele lui.

Profesorul Edward Tobinick, de la Universitatea California din Los Angeles si director al Institutului de cercetari neurologice, coordonator al acestor experimente, spune ca efectele medicamentului sunt vizibile. Pacientii, desi nu se intorc la o viata normala, pot sa se ocupe de activitati cotidiene, sa converseze si sa recapete o doza de independenta.

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase