Home » D:News » Noaptea Muzeelor ajunge la a patra editie

Noaptea Muzeelor ajunge la a patra editie

Noaptea Muzeelor ajunge la a patra editie
Publicat: 16.05.2008
Noaptea Muzeelor, program aflat sub egida Consiliului Europei, se numara printre cele mai ample si mai apreciate initiative culturale europene, inca de la infiintarea sa in anul 2005. Pentru o noapte, muzeele europene isi vor deschide gratuit portile pentru a permite si a incuraja publicul larg sa descopere expozitiile si colectiile acestora.

Numai anul trecut, la cea de a treia editie a evenimentului, au participat circa 2000 de muzee din peste 40 de tari din Europa.

In data de 17 mai, incepand cu ora 19:00 si incheind cu ora 01:00, nu mai putin de 12 institutii muzeale din Bucuresti – Muzeul Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National "George Enescu", Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Colectiilor de Arta si Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" – 
 se vor alinia circuitului european, facilitand accesul tinerilor si varstnicilor, deopotriva, si organizand, pe langa expozitii tematice, recitaluri de muzica, poezie si filme, concursuri si intreceri pentru toate varstele.

Accesul catre muzee va fi facilitat de catre o linie speciala de autobuz care va circula pana la ora 03:00, unele dintre institutii anuntandu-si disponibilitatea de a prelungi programul chiar si dupa ora oficiala a inchiderii.

Vizitatorii sunt incurajati sa viziteze cat mai multe dintre muzeele aflate in circuit, astfel incat, cei care vor „colectiona” bilete de la cel putin opt dintre muzee urmand sa fie premiati.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase