Home » D:News » Cangurii australieni devin victimele autoritatilor

Cangurii australieni devin victimele autoritatilor

Cangurii australieni devin victimele autoritatilor
Publicat: 20.05.2008
Autoritatile australiene au lansat un controversat program prin care 400 de canguri din apropierea capitalei Canberra urmeaza sa fie capturati si ucisi, se anunta intr-un comunicat al activistilor pentru drepturile animalelor din Australia.

Pana in prezent au fost ucise peste 40 de exemplare, dupa ce au fost capturate si li s-a administrat injectia letala, anunta Angie Stephenson, director coordonator al organizatiei Animal Liberation New South Wales. Conform acesteia, animalele au fost haituite iar printre victime s-a aflat chiar si un pui.

Autoritatile au recurs la aceasta masura extrema dupa ce Departamentul Apararii din Australia a constatat ca planul initial, acela de a captura si transporta cangurii pe fosta locatie a unei baze militare, este prea scump.

Desi majoritatea populatiei a protestat la aflarea deciziei, oficialii australieni sunt hotarati sa duca programul pana la capat, chiar daca este vorba de uciderea unui simbol national. Conform acestora, cangurii s-au inmultit excesiv si pun in pericol existenta altor specii, cele mai amenintate fiind soparlele rare si lacustele.

Uciderea cangurilor a fost motivata si de protejarea zonelor cu gazon asutralian, habitat al multor specii de mici dimensiuni. Multe dinte zonele verzi ale Australiei au fost insamantate de catre colonistii europeni cu seminte originare din Marea Britanie, diferite de cale australiene, motiv pentru care gazonul nativ nu se mai gaseste decat in zone izolate, acolo unde cangurii nu au avut acces, declara autoritatile.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase