Home » D:News » Eutanasierea – o procedura controversata

Eutanasierea – o procedura controversata

Eutanasierea – o procedura controversata
Publicat: 18.07.2008
Politicianul britanic Margo MacDonald a afirmat recent in ultimul sau discurs ca toate cadrele medicale cu functii de conducere din Marea Britanie ar trebui sa aiba puterea decizionala in cazul eutanasierii bolnavilor incurabili. Opinia sa a redeschis o noua controversa extrem de activa in cadrul comunitatilor politice si medicale din Marea Britanie.

Campania controversatei femei politician a debutat in urma decesului unei rude apropiate, care suferea de Parkinson in faza terminala.
Subiectul in sine este in prezent la fel de controversat ca acum 30 de ani, cand primul caz de eutanasiere din considerente legal-umane a avut loc in Statele Unite.
Margo MacDonalds a realizat si un film alaturi de o echipa de investigatii a BBC Scotland, in care a aratat multiplele fatete emotionale, legale, ilegale si deontologice ale eutanasierii persoanelor suferinde.
“Cunosc oameni care au trebuit sa calatoreasca in anii ’90 pana in Mexic, pentru a-si procura o doza letala de droguri si a-si pune astfel singuri capat unei existente in care durerea atroce resimtita non-stop, ajunsese o realitate cotidiana. Si asta din cauza legilor locale care impiedica eutanasierea pe criterii medical morale.”, declara MacDonalds.
In prezent, s-a lansat si o campanie pro-eutanasiere online care isi propune sa faca publica atat dimensiunea dramatica a acestei decizii cat si cazurile cetatenilor britanici nevoiti sa calatoreasca in Elvetia, unde acesta practica este legala, pentru a plati acolo dreptul la moarte.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase