Home » D:News » Fara recorduri olimpice la Bejing

Fara recorduri olimpice la Bejing

Fara recorduri olimpice la Bejing
Publicat: 01.08.2008
Toti atletii prezenti la Jocurile Olimpice de la Beijing, sunt in pericol de a suferi atacuri de astm, infectii ale pielii si ale cailor respiratorii din cauza poluarii masive din capitala Chinei, anunta SkyNews.

„Daca nivelul smogului nu se va reduce, sanatatea si performantele sportivilor vor fi serios afectate. Nu este o situatie in care se ne asteptam ca vreun record olimpic sa fie doborat”, sustine Frank Kelly, medic citat de ziaristii de la Sjy News.

Nivelul poluarii in Beijing este inca unul extrem de mare, in ciuda masurilor draconice luate de autoritatile chineze. In fapt, nivelul poluarii este de 16 ori mai mare decat in Londra, sustin oficialii britanici.

„Un sportiv respira de cel putin 10 ori mai mult decat ar face-o un spectator in aceeasi perioada de timp. Unii dintre participantii la Olimpiada ar putea sa sufere reactii severe asupra sanatatii. Sa iti impingi corpul catre propriile limite, intr-un climat atat de poluat, ar putea avea consecinte dramatice”, intareste acelasi Kelly.

Sursa:SkyNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase