Home » D:News » Egiptul construieste primul muzeu subacvatic din Mediterana

Egiptul construieste primul muzeu subacvatic din Mediterana

Egiptul construieste primul muzeu subacvatic din Mediterana
Publicat: 18.09.2008
Palatul scufundat al Cleopatrei nu a fost accesibil pana in prezent decat scafandrilor arheologi. Autoritatile egiptene si-au propus, insa, sa ofere aceasta sansa si miilor de turisti care viziteaza Egiptul in fiecare an, prin construirea unui grandios muzeu subacvatic in apropiere de Alexandria, anunta National Geographic.

Oficialii egipteni au propus ca muzeul sa fie amplasat in preajma Bibliotecii din Alexandria, loc in care se presune ca regina antica s-ar fi adapostit alaturi de iubitul sau, generalul roman Marc Antoniu, inaintea de a isi lua amandoi viata.

In luna septembrie a acestui an, UNESCO a anuntat ca sustine initiativa Egiptului si va trimite o echipa de specialisti care se va asigura de fezabilitatea proiectului. Conform cercetarilor din ultimele decenii, apele Marii Mediteranei din jurul Alexandriei sunt intesate de comori apartinand vechii civilizatii egiptene, mergand pana la somptuoasele palate scufundate ale faraonilor. Tot aici au fost identificati nu mai putin de 26 de sfincsi si chiar corabii grecesti si romane. Unul dintre punctele de atractie il vor constitui, conform arheologilor, ramasitele Farului din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Scafandrii au reusit, pana in prezent, sa identifice peste 2000 de piese ale acestui colos, unele dintre blocuri avand pana la 56 de tone greutate.

Sursa:National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase