Home » D:News » A fost descoperit cel mai mic dinozaur din America de Nord

A fost descoperit cel mai mic dinozaur din America de Nord

Publicat: 26.09.2008
A fost descoperit cel mai mic dinozaur din America de Nord
Un dinozaur de marimea unui pui de gaina, care se hranea cu termite, este stramosul furnicarilor de astazi. Noua specie, denumita Albertonykus este cea mai mica specie de dinozaur descoperita pana in prezent pe teritoriul Americii de Nord, si face parte din grupul Alvarezsaurus, intalnit in Asia si America de Sud.

Fosilele, dezgropate in anul 2002 in Canada, au fost analizate de curand,stabilindu-se ca au o vechime de 70 milioane de ani.
“Sunt niste animale destul de ciudate. La numai 0.7 metri lungime, noua descoperire se inscrie in randul celor mai mici dinozauri.”, declara paleontologul Nick Longrich de la Universitatea Calgary din Canada.

Pastrand proportiile, bratele sale erau mai scurte decat cele ale lui T.Rex, insa mult mai puternice. Insa constructia degetelor sale nu l-ar fi ajutat la sapat, de aceea cercetatori au emis ipoteza ca acesta se hranea cu insecte si termite, ajutandu-se de degete ca sa isi procure hrana. De altfel, analiza craniului a dezvaluit niste dinti mici, asemanatori cu cei ai mamiferelor mancatoare de insecte din prezent.
Cercetatorii sunt de parere ca descoperirea arunca o noua lumina  asupra migratiei intre Asia de est si cele doua Americi a unor grupuri diferite de dinozauri, printre care si Alvarezsaurus.

Sursa: National Geographic

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase