Home » D:News » Armata americana dezvolta telepatia sintetica

Armata americana dezvolta telepatia sintetica

Armata americana dezvolta telepatia sintetica
Publicat: 15.10.2008
Cum ar fi daca am putea sa cream un e-mail si sa-l trimitem numai prin puterea gandului? Cu ajutorul unei tehnologii care sa ne permita acest lucru nu ar trebui sa mai scriem e-mailuri, sa telefonam sau…sa vorbim.

Armata Statelor Unite lucreaza in prezent, impreuna cu oamenii de stiinta de la Universitatea California, la o noua tehnologie a viitorului, menita sa usureze cat mai mult procesul comunicatiilor. Cunoscuta sub denumirea de telepatia sintetica, procedeul se bazeaza pe citirea activitatii electrice din creier cu ajutorul unei electroencefalograme sau EEG. O tehnologie similara fost deja luata in considerare ca o modalitate de a controla jocurile video doar cu ajutorul gandurilor.
“Cred ca telepatia sintetica va deveni in final un alt mod de comunicare. Va fi nevoie de multa cercetare, mult timp, dar o asemenea inovatie poate avea atat aplicatii civile, cat si militare”, este de parere  Mike D’Zmura, conducatorul acestui proiect. Ideea de a comunica numai cu ajutorul gandurilor nu este una noua. In anii ’60, un cercetator si-a atasat de cap un aparat EEG si a reusit sa isi dirijeze undele alfa ale creierului astfel incat sa compuna mesaje in codul Morse.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase