Home » D:News » Dinozaurii respira din nou in Noua Zeelanda

Dinozaurii respira din nou in Noua Zeelanda

Publicat: 03.11.2008
Dinozaurii respira din nou in Noua Zeelanda
Una dintre cele mai rare reptile din lume, Tuatara, o venerabila supravietuitoare a erei dinozaurilor a fost descoperita in salbaticie dupa mai bine de 200 de ani de la ultima descoperire de acest gen. Mai mult, reptila depusese oua si se asteapta ca acestea sa eclozeze cat de curand, anunta FoxNews.

„Cuibul a fost descoperit intamplator in timpul unui exercitiu de rutina si reprezinta dovada ca si alte cuiburi pot exista in apropierea acestuia. Este extraordinar sa redescoperi asemenea animale in salbaticie”, declara Rouen Epson, angajat la Parcului National Karori.

Membrii speciei Tuatara sunt ultimii descendeti directi ai dinozaurilor si au trasaturi unice in lumea animalelor. Cele mai vechi urme ale reptilelor Tuatara dateaza de acum 225 de milioane de ani, intr-o perioada in care dinozaurii de abia incepeau sa domine Terra. Cele mai multe exemplare au supravietuit in Noua Zeelanda, dar specia a intrat in declin in secolele XVI-XVII odata cu aparitia pradatorilor din Europa, asa cum este cazul soarecilor.

Sursa:FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase