Un meteorit urias a aparut pe cerul Canadei

24 11. 2008, 11:43

Expertii sunt de parere ca acesta este unul dintre cei mai mari meteoriti vazuti pe cerul canadian in ultimele decade. Politia din privincia Alberta a fost asaltata de sute de telefoane ale locuitorilor care sunau pentru a reclama evenimentul. Martorii au observat aparitia unui corp pe cer, care s-a marit si a devenit din ce in ce mai stralucitor pe masura ce se apropia de Pamant, insa a disparut inainte de a avea contact cu suprafata.
Imaginile video care descriu o uriasa bila  de foc care strabate cerul au fost surprinse de catre Rick Huziak, un astronom amator, care a filmat evenimentul de pe una din cladirile Universitatii.

Cercetatorul Alan Hildebrand, din cadrul Universitatii Calgary planuieste sa investigheze amanuntit toata zona Macklin, Saskatchewan.”Lumina degajata de contactul corpului cu atmosfera era echivalentul a aproximativ un miliard de watti”, declara acesta.
Majoritatea meteoritilor ard complet imediat ce intra in atmosfera, insa doar un meteorit dintr-o mie ajunge la suprafata Pamantului.

Sursa: Sky News