Home » D:News » India lanseaza laptopul de doar 10 dolari

India lanseaza laptopul de doar 10 dolari

Publicat: 03.02.2009
India lanseaza laptopul de doar 10 dolari
Guvernul indian va prezenta in premiera mondiala un prototip al celui mai ieftin laptop creat vreodata. Deja celebrul Rs 500, nu va costa mai mult de 10 $ pe piata indiana de specialitate, se anunta anunta in editia online a publicatiei IndiaToday.

Autoritatile indiene spera ca acest laptop cu pret simbolic sa fie principalul mijloc de combatere al analfabetismului, precum si un mijloc eficient de a-i stimula pe copiii de varsta scolara sa-si sporeasca cunostintele. Proiectul celui mai ieftin laptop din lume s-a concretizat in urma colaborarii dintre Institutul Vellore de Tehnologie, Institutul Indian de Stiinte si IIT-Madras. Intregul plan care a stat in spatele acestui proiect extrem de ambitios s-a dorit de fapt un raspuns pe masura dat proiectului “One Laptop Per Chidren” avansat de catre  MIT’s Nicholas Negroponte.

Conform acestui plan, firma americana intentiona sa lanseze un laptop destinat copiilor defavorizati, costul acestuia  cifrandu-se la circa 100 $, cu toate ca estimarile specilaistilor indicau un pret pe piata de 200 $, suma inaccesibila pentru familiile sarace din lumea a 3-a. Laptopul de 10 $, creat de specialistii indieni va fi echipat cu o memorie de 2 GB, WiFi, Ethernet fix, memorie expandabila si va consuma doar 2 wati. Ambitiile Guvernului Indian nu se opresc aici, oficialitatile din acesta tara intentionand  sa dezvolete o retea de informare si comunicare la nivel national in vederea implementarii programelor de alfabetizare si invatamant la distanta. Tot in cadrul acestui proiect national de mare anvergura, autoritatile lucreaza la crearea unor device-uri foarte ieftine care sa faciliteze accesul la Internet al intregii populatii a Indiei.

Sursa : Xinhua

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase