Home » D:News » Balenele preistorice nasteau pe uscat

Balenele preistorice nasteau pe uscat

Balenele preistorice nasteau pe uscat
Publicat: 04.02.2009
Cu 47 de milioane de ani in urma, o balena (mai bine zis un stramos al acesteia), se pregatea sa dea nastere unui pui... pe uscat. Cel putin asa rezulta din fosilele descoperite in Pakistan de o echipa de paleontologi americani, de la Universitatea din Michigan.

Capul fetusului era pozitionat in jos, intr-o pozitie identica cu cea a fetusilor de mamifere nascuti pe uscat, altfel decat se intampla in cazul mamiferelor acvatice. Pe de alta parte, dintii nou nascutului erau atat de bine dezvoltati incat oamenii de stiinta presupun ca acesta s-ar fi nascut pe perioada mai multor zile, eveniment care a dus, intr-un final, la moartea mamei sale.

Ramasitele apartin unei specii necunoscute pana acum de balena preistorica, specie pe care cercetatorii au numit-o Maiacetus inuus. Animalul prezenta numerosi dinti precum si nari, trasaturi care se regasesc numai la mamiferele terestre, nu si la balenele de azi. La fel ca alte cetacee preistorice, Maiacetus inuus prezinta 4 membre adaptate inotului dar si deplasarii pe distante scurte pe uscat.

„Este cert ca astfel de animale duceau o viata semiacvatica. Ele se deplasau constant atat in apa cat si pe uscat, desi membrele lor nu puteau sustine un corp atat de masiv pe distante mari”, afirma Philip Gingerich, seful echipei de paleontologi care a facut descoperirea.

Sursa : Livescience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase