Home » D:News » Bun venit in era “somnului online”!

Bun venit in era “somnului online”!

Publicat: 12.03.2009
Medicii din Statele Unite au identificat o noua forma de manifestare a somnambulismului, specifica epocii Internetului. Cercetatorii Universitatii din Toledo, Ohio, specializati in studierea somnului uman, au raportat recent primul caz de folosire a Internetului in timpul somnului, de catre o persoana care a trimis in aceasta stare e-mail-uri unor cunoscuti.

Personajul in cauza, o femeie in varsta de 44 de ani, s-a culcat la ora 22:00, dar s-a ridicat din pat cateva ore mai tarziu, s-a deplasat pana in camera alaturata si s-a asezat in fata computerului. L-a pornit, s-a conectat la Internet, accesand cu usurinta contul de pornire a sistemului, care necesita un nume de utilizator si o parola, si a compus trei e-mail-uri pe care le-a expediat prietenilor. Si-a dat seama de ce s-a intamplat numai atunci cand unul dintre acestia i-a telefonat a doua zi pentru a raspunde mesajului.

E-mail-urile redactate probabil nu se ridicau la standardele normale ale femeii: fiecare era un amalgam aleator de majuscule si minuscule, alcatuit eronat pe alocuri si continand expresii ciudate; dar mesajul era, in mare parte, coerent. Atunci cand si-a vazut “creatiile”, femeia a fost socata, neamintindu-si absolut nimic din tot ce facuse. Conform specialistilor, spre deosebire de somnambulismul obisnuit, activitatile prestate de femeia de 44 de ani au presupus un comportament foarte complex si miscari coordonate, ea amintindu-si chiar datele de accesare ale calculatorului. Se crede ca episodul ar fi putut fi declansat de o anumita medicatie a pacientei, intrucat ea nu a suferit in copilarie de traume sau cosmaruri.

Sursa: F.Times

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase