Carnea rosie ne omoara

25 03. 2009, 12:41

In contrast, o alimentatie in care baza consumului de proteine animale o constituie carnea de pasare si de peste, duce la un risc redus de cancer. Studiul cercetatorilor americani a fost publicat in prestigiosul Archives of Internal Medicine si are la baza cercetari minutioase efectuate pe un esantion de peste 500.000 persoane.
Cercetatorii din cadrul US National Cancer Institute au descoperit ca mesele care contin carne rosie sau carne procesata industrial duc la un risc crescut de aparitie a cancerului si a bolilor de inima.

Cercetatorii au calculat ca un procent de circa 11% din randul barbatilor si unul de 16% din randul femeilor din Statele Unite mor anual din cauza complicatiilor provocate de consumul zilnic de carne rosie. In lumea medicala, termenul de “carne rosie” cuprinde carnea de porc, vita, oaie, capra sau vanat. Cercetarile au mai dovedit ca, atunci cand carnea rosie este gatita la temperaturi mari, se formeaza compusi chimici care provoaca aparitia cancerului. Carnea rosie este, de asemenea, o sursa majora de grasimi saturate care sunt asociate cu aparitia cancerului de san si a celui colono-rectal.

Specialistii britanici din cadrul Cancer Research UK sunt de parere ca un consum moderat spre mic de carne rosie nu este periculos, cu toate ca daca am renunta total la carnea rosie sanatatea noastra ar avea numai de castigat.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :