Home » D:News » Criza financiara afecteaza numarul turistilor spatiali

Criza financiara afecteaza numarul turistilor spatiali

Criza financiara afecteaza numarul turistilor spatiali
Publicat: 27.03.2009
Odata cu recenta lansare in spatiu a navetei Soyuz TMA-14, miliardarul american Charles Simonyi a intrat in cartile de istorie drept primul “turist” aflat la a doua vizita in spatiu.

Lansarea navei din cosmodromul Baikonur, Kazahstan, a fost un succes, iar ulterior purtatorul de cuvant al misiunii a anuntat ca nava a ajuns cu bine pe orbita. Intoarcerea pe Pamant este prevazuta pentru data de 7 aprilie, insa miliardarul a anuntat ca aceasta misiune spatiala va fi si ultima care il va avea la bord, deoarece planuieste sa isi puna in cui costumul de astronaut dupa ce se va intoarce. Motivul sau nu este neaparat varsta (60 de ani), ci proaspta sa sotie de 28 de ani, care a fost prezenta la lansarea in spatiu.

Excursiile in spatiu sunt departe de a fi ieftine. Miliardarul american de origine maghiara a platit in total 60 milioane de dolari pentru ambele “plimbari”. Astronautii recunosc ca situatia economica internationala a afectat serios cererea. Jumatate dintre miliardarii inscrisi pe liste au renuntat sa mai devina calatori spatiali, insa astronautii sunt convinsi ca astfel a avut loc o triere a doritorilor, iar in final au ramas doar cei seriosi.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase