Home » D:News » Suntem prea multi, asta-i problema

Suntem prea multi, asta-i problema

Suntem prea multi, asta-i problema
Publicat: 22.04.2009
Solicitati sa raspunda la intrebarea: Care e cea mai mare problema “de mediu” pe care o avem?, cercetatorii de la Facultatea de de Stiinte ale Mediului si Silvicultura (ESF) din cadrul Univesitatatii Statului New York, SUA, au plasat pe primul loc suprapopularea planetei.

Pe locul doi, se afla incalzirea globala; pe trei – nevoia de a dezvolta surse de energie regenerabile. Dar oamenii de stiinta au precizat ca, de fapt, si acestea din urma – ca si alte necazuri  – decurg, dupa opinia lor, tot din cauza prima – excesul de populatie. Existenta oamenilor si a civilizatiei dezvoltate de ei se afla la originea consumului de resurse si a  eliminarii in atmosfera a gazelor cu efect de sera; cu cat exista mai multi oameni care consuma resurse, cu atat problema se agraveaza.

Problema cresterii populatiei globului a intrat de cateva decenii in atentia specialistilor, iar in ultimii ani au aparut chiar miscari, mai mult sau mai putin radicale, care militeaza pentru incetinirea cresterii numarului de locuitori ai Terrei. Recent, in Marea Britanie, cunoscutul realizator de documentare despre natura, Sir David Attenborough, a luat pozitie impotriva sporirii alarmante a populatiei si a pledat pentru o planificare familiala responsabila, recomandand familiilor britanice sa aiba mai putini copii.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase