Socanta arta a extinctiei speciilor

30 04. 2009, 12:24

Piesa ce ocupa o intreaga incapere a Muzeului Guggenheim Bilbao din Spania a fost realizata prin dispunerea in forma de bolta a unei haite de lupi, dintr-un capat in celalalt al camerei. Pentru realizarea excentricei opere, Guo-Qiang a confectionat 99 de replici in marime naturala ale unor lupi, pe care le-a suspendat cu ajutorul unor fire de tavanul salonului, in diferite ipostaze, pe o traiectorie unica si precisa.

Animalele par atat de reale incat pot fi cu usurinta confundate cu unele impaiate. In schimb, ele au fost confectionate printr-un proces nu mai putin meticulos, ce implica utilizarea mucavalei, a ghipsului, fibrei de sticla si rasinilor, dimpreuna cu multa vopsea.

Insemnatatea expozitiei nu poate fi decat ghicita, ea sugerand in primul moment un semnal de alarma referitor la extinctia actuala a speciilor, ori chiar un simbol al lipsei curajului de a devia de la norme si de reconsidera optiunile. Opera de arta face parte dintr-o colectie impresionanta a artistului chinez, expusa in intregime la Muzeul Guggenheim Bilbao.

Sursa: Environmentalgraffiti

CITESTE SI: