Home » D:News » Microbii din gheata Groenlandei, model de supravietuire

Microbii din gheata Groenlandei, model de supravietuire

Microbii din gheata Groenlandei, model de supravietuire
Publicat: 17.06.2009
Microbii care au ramas captivi sub stratul gros de gheata al Groenlandei timp de 12.000 de ani au fost readusi la viata in conditii de laborator. Studiul creste sperantele lumii stiintifice vizavi de descoperirea unor forme de viata asemanatoare pe alte planete.

Cercetatorii au identificat cel putin doua specii de bacterii care au particularitatea de a fi cu mult mai mici decat microbii normali. Acestea au ramas blocate in straturile de gheata din Groenlanda, aflate la o distanta de aproximativ doi kilometri adancime. Oamenii de stiinta au reusit sa izoleze si sa creasca bacteriile rosii-maro in laborator, unde acestea au reusit sa isi stabileasca colonii atat de mici, incat pot trece prin filtrele medicale utilizate pentru sterilizare.

Abilitatea microbilor de a supravietui intr-un mediu atat de dur precum ghetarii din Groenlanda, pentru o perioada foarte lunga de timp, sugereaza posibilitatea ca si alte forme de viata extraterestre sa poata supravietui in mediile extremele de pe Marte sau de pe Europa, luna acoperita de gheata a lui Jupiter, unde sansele identificarii vietii extraterestre sunt destul de ridicate.

Surse: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase