Prima pagină D:News

D-numbers: 8 septembrie

09.08.2009 | ● Vizualizări: 204
D-numbers: 8 septembrie     incalzirea globala, efect de sera, zoologie, crazy zoo, cel mai mic papagal + zoom
Galerie foto (1)

Bangladesh pierde pamant in fata marii. Suedezii prefera fibra. Japonia reduce emisia de CO2. A aparut cel mai mic papagal din lume. iCub este un robot cu personalitate.

20.000.000
de oameni din Bangladesh vor trebui mutati in urmatorii 10 anidatorita riscului ridicat de crestere a nivelului marii, conformunui studiu realizat de institutul Cegis. Aproximativ 5 miliarde dedolari vor trebui investiti pentru a combate schimbarile climaticesi geologice care vor afecta Bangladeshul, insa chiar si asaportiuni largi de pamant vor fi pierdute pentru totdeauna. In lunamai a acestui an, ciclonul Aila a lasat sute de mii de oameni faracase si a provocat inundatii masive in sud-vestul tarii.

2.000.000
de oameni din intreaga Europa au conexiune broadband prin fibraoptica, arata un studiu, cifra fiind cu 18% mai mare decat cea din2008. Cresterea demonstreaza ca cel putin acest segment nu a fostafectat in niciun fel de criza economica. In Europa, in randultarilor care folosesc aceasta tehnologie, Suedia se afla pe primulloc.

25
% pana in 2020 - aceasta este reducerea de gaze cu efect de sera pecare o promite noul lider al Japoniei. Daca programul japonez vaavea succes, nivelul dioxidului de carbon emis in Japonia va ficomparabil cu cel din 1990. Liderul partidului democratic YukioHatoyama va deveni noul prim ministru al Japoniei pe 16 septembrie.Predecesorul sau, Taro Aso promisese o reducere a poluarii de numai8%.

9
cm are in inaltime si o greutate de numai 11,5 grame cel mai micpapagal din lume, descoperit in Papua Noua Guinee de aceeasi echipaBBC care a filmat, tot acolo, si cel mai mare sobolan din lume.Papagalul care nu este mai mare decat un deget aratator, face partedin specia Micropsitta pusio, traieste in partea de nord a insuleiNoua Guinee, la o altitudine de 800 de metri si prezintacaracteristici foarte asemanatoare atat la masculi, cat si lafemele.

1
m inaltime, trup articulat, maini si picioare cu multe grade delibertate, un ghem de circuite care imite sistemul nervos sicapacitatea de a lua singur decizii (in anumite limite) - acesteasunt caracteristicile ultimei versiuni de iCub, un robotelconstruit in scopuri stiintifice de o echipa de cercetatori dinLyon, Franta. Marea provocare la care, pe viitor, trebuie sa facarobotelul este aceea de a-si adapta comportamentul la diversecircumstante, imitand astfel constiinta umana.

CITESTE STIRILEDESCOPERA