D-numbers: 10 septembrie

10 09. 2009, 13:19
4.800.000
lire sterline este pretul de incepere al unei licitatii al carei exponat este un schelet complet de T-rex, in varsta de 66 de milioane de ani.
4.300.000
de columbieni sunt izolati in propria tara din cauza numeroaselor conflicte civile care bantuie Columbia. Grupurile de guerrilla si cartelele de droguri provoaca conflicte violente care afecteaza aproximativ 10% din populatia tarii. In cadrul unui program demarat de curand, guvernul columbian spera sa dea de urma acestor oameni si sa-i reconecteze cu restul lumii prin tehnologii de semantic web si social networking.
25
de ani s-au implinit de la descoperirea amprentei ADN. Pe 10 septembrie 1984, profesorul Sir Alex Jeffreys identifica, in laboratorul sau din Universitatea Leicester, procedeul care avea sa revolutioneze stiinta criminalistica si metodele de determinare a paternitatii. Jeffreys si-a dat seama, in timpul unui experiment cu ADN care viza alt scop, ca diferentele dintre patternurile care compun structura ADN sunt unice la fiecare individ si pot fi folosite pentru a identifica o anumita persoana.
3
secunde este demarajul (0-100 km/h) noului si spectaculosului McLaren MP4-12C. Trei moduri vor fi disponible in sistemul de management al acestui model: Normal, Sport si High Performance. Puterea unitatii de 3.8 litri V8 twin-turbo este mai mult decat respectabila, ajungand la 600 CP, iar producatorii ne asigura ca are cel mai ridicat raport Cai Putere pe grame de CO2 pe care o masina cu combustie interna o dezvolta in acest moment. Citeste mai multe despre acest superbolid pe Promotor.
1,4
nanometri este lungimea unei molecule pentacen formata din 22 de atomi de carbon si 14 atomi de hidrogen, care a fost fotografiata cu ajutorul unui microscop ultraperformant de catre oamenii de stiinta de la un laborator IBM din Zurich. Aceasta este cea mai clara fotografie care s-a realizat vreodata unei molecule - molecula fiind de jumatate de milion mai mica decat diametrul firului de par uman.

CITESTE STIRILE DESCOPERA