Prima pagină D:News

Oamenii inalti sunt mai fericiti

09.11.2009 | ● Vizualizări: 520
Oamenii inalti sunt mai fericiti     fericire, inaltime, psihologie, statistica + zoom
Galerie foto (1)

Analizand datele unui sondaj Gallup, cercetatorii de la Universitatea Princeton, Statele Unite, au identificat o legatura intre inaltime si fericire. Potrivit studiului publicat de cercetatorii americani in revista Economics and Human Biology, oamenii care se uita “de sus” la semenii lor au o viata mai lipsita de griji decat restul.

Echipa de oameni de stiinta a utilizat o scara de la 0 la 10pentru a masura satisfactia subiectilor fata de propria viata,ulterior confruntand cifrele obtinute cu inaltimea participantilorla studiu. In cazul barbatilor, a rezultat ca cei cu o inaltime injur de 1,77 m se considera mai fericiti, din analiza reiesind sifaptul ca cei cu o statura mai "impunatoare" aveau un nivel alinstructiei mai ridicat fata de cei scunzi si venituri mai mari. Inceea ce le priveste pe femei, diferentele de inaltime nu li s-auparut cercetatorilor prea relevante: a reiesit totusi ca, ingeneral, femeile se declara mai fericite decat barbatii.
Studiul nu a luat in calcul doar inaltimea si satisfactia legata depropria existenta, ci si emotii si stari de spirit. Concluzia?"Girafele" de ambe sexe au tendinta de a se declara mai veseli simai fericiti, dar sunt si mai irascibili decat semenii lor mai"marunti".
De asemenea, barbatii mai inalti decat media sunt in general si maiputin ingrijorati cu privire la viitorul lor, o "caracteristica"identificata si la femeile cu statura de manechine. "Dupa cum audemonstrat-o numeroase studii, nu exista o legatura directa intreveniturile si fericirea unei persoane, dar se pare ca exista unaintre inaltimea acestora si fericire, si intre inaltime si venit",a precizat psihologul Colin Gill.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI: