Prima pagină D:News

Porumbeii sunt mai rapizi decat Internetul

Redactia Descopera.ro | 09.14.2009 | ● Vizualizări: 247
Porumbeii sunt mai rapizi decat Internetul     porumbei, zoologie, etologie, crazy zoo, pasari, internet + zoom
Galerie foto (1)

Un centru de afaceri sud-african, exasperat de viteza scazuta a serviciilor internet din regiune, a decis sa foloseasca un porumbel calator pe nume Winston in scopul transferului de 4 gigabiti de date, continand documente, catre doua sucursale situate la 100 km distanta de sediul central.

Cu ocazia aceasta a fost stabilit si un experiment deosebit de interesant. Un angajat al firmei a inceput sa trimita pe e-mail aceleasi documente in exact acelasi moment in care Winston a fost lansat pe fereastra. Ei bine, porumbelul Winston a castigat cu usurinta cursa cu posta electronica.

"Winston a sosit la sucursala noastra dupa doua ore, 6 minute si 57 de secunde. Cand a venit porumbelul cu stick-ul care continea 4 giga, din mesajul trimis pe Internet nu fusesera transferati decat 100 de mega, adica aproximativ 4% din totalul informatiei adusa de Winston", declara surprins Kevin Rolfe seful departamentului de informatica din cadrul Unlimited Group, un centru de afaceri din orasul Durban.

Ideea transmiterii de informatii prin porumbei in detrimentul tehnologiei nu este deloc noua. La mijlocul secolului XIX, Paul Julius Reuter, fondatorul Agentiei de Stiri Reuters se folosea la randul sau de porumbei pentru a trimite informatii intre orasele belgiene Aachen si Bruxelles, atunci cand primele linii de telegraf erau distruse de furtuni.

In urma acestui experiment, compania Unlimited Group a decis sa promoveze pe propriul site editia locala a concursului de porumbei calatori. Porumbelul Winston a ajuns deja o celebritate mondiala, beneficiind de o pagina pe Facebook si de un cont pe Twitter.

Sursa: Yahoo News

CITESTE SI: