Prima pagină D:News

Porumbeii sunt mai rapizi decat Internetul

09.14.2009 | ● Vizualizări: 219
Porumbeii sunt mai rapizi decat Internetul     porumbei, zoologie, etologie, crazy zoo, pasari, internet + zoom
Galerie foto (1)

Un centru de afaceri sud-african, exasperat de viteza scazuta a serviciilor internet din regiune, a decis sa foloseasca un porumbel calator pe nume Winston in scopul transferului de 4 gigabiti de date, continand documente, catre doua sucursale situate la 100 km distanta de sediul central.

Cu ocazia aceasta a fost stabilit si un experiment deosebit deinteresant. Un angajat al firmei a inceput sa trimita pe e-mailaceleasi documente in exact acelasi moment in care Winston a fostlansat pe fereastra. Ei bine, porumbelul Winston a castigat cuusurinta cursa cu posta electronica.

"Winston a sosit la sucursala noastra dupa doua ore, 6 minute si 57de secunde. Cand a venit porumbelul cu stick-ul care continea 4giga, din mesajul trimis pe Internet nu fusesera transferati decat100 de mega, adica aproximativ 4% din totalul informatiei adusa deWinston", declara surprins Kevin Rolfe seful departamentului deinformatica din cadrul Unlimited Group, un centru de afaceri dinorasul Durban.

Ideea transmiterii de informatii prin porumbei in detrimentultehnologiei nu este deloc noua. La mijlocul secolului XIX, PaulJulius Reuter, fondatorul Agentiei de Stiri Reuters se folosea larandul sau de porumbei pentru a trimite informatii intre oraselebelgiene Aachen si Bruxelles, atunci cand primele linii de telegraferau distruse de furtuni.

In urma acestui experiment, compania Unlimited Group a decis sapromoveze pe propriul site editia locala a concursului de porumbeicalatori. Porumbelul Winston a ajuns deja o celebritate mondiala,beneficiind de o pagina pe Facebook si de un cont pe Twitter.

Sursa: Yahoo News

CITESTE SI: