Prima pagină D:News

Copiii care consuma zilnic dulciuri devin adulti mai violenti

Redactia Descopera.ro | 10.05.2009 | ● Vizualizări: 422
Copiii care consuma zilnic dulciuri devin adulti mai violenti      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu realizat in Marea Britanie a descoperit o legatura tulburatoare intre consumul de dulciuri in copilarie si comportamentul violent la maturitate. Desi nu au putut explica inca mecanismul din spatele acestei legaturi, cercetatorii e afirma ca ea exista.

Studiul, realizat la Universitatea din Cardiff, a implicat 17.500 de persoane si este primul care exploreaza relatia dintre dieta urmata in copilarie si comportamentul agresiv la varsta adulta.

Rezultatele au aratat ca acei copii care, la varsta de 10 ani, mancau zilnic dulciuri, prezentau un risc semnificativ mai mare de a suferi condamnari pentru violenta pana la varsta de 34 de ani.

69% dintre cei care aveau astfel de condamnari consumasera dulciuri aproape in fiecare zi, pe cand erau copii, in vreme ce numai 42% dintre cei non-violenti avusesra o dieta asemanatoare.

Relatia s-a dovedit semnificativa chiar dupa eliminarea altor factori precum comportamentul parintilor, zona din care proveenau participantii, lipsa educatiei dupa varsta de 16 ani si detinerea unei masini.

Deocamdata, cercetatorii nu au descoperit o explicatie a acestei legaturi. Una dintre ipoteze sugereaza ca acesti copii carora li se dau dulciuri zilnic nu invata sa amane obtinerea unei recompense; ei se obisnuiesc sa capete numaidecat ceea ce vor, dezvolta un comportament impulsiv, iar in cazul in care nu obtin ceea ce doresc, isi pierd usor autocontrolul si cedeaza pornirilor violente.

O explicatie alternativa este ca acelor copii care sunt, in mod innascut, agresivi, neastamparati si dificili, parintii le dau mai multe dulciuri, pentru a-i potoli.

In fine, o a treia ipoteza sugereaza instalarea unei dependente de anumiti aditivi prezenti in dulciuri, ceea ce duce la un comportament agresiv la maturitate.

Concluziile studiului au fost criticate de Julian Hunt, directorul de comunicare al Food and Drink Federation (FDF), dar profesorul Simon Moore, conducatorul proiectului, a afirmat este convins ca exista o relatie inter consumul mare de dulciuri in copilarie si cmportamentul agresiv de mai tarziu si ca eforturile cercetatorilor se vor concentra in directia descoperirii mecanismului acestei relatii.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

Tag-uri: medicina | dieta | dulce | copil | violent | studiu

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI