Femeia fara puls

06 10. 2009, 12:05

Inima Salinei Mohamed So'ot a fost inlocuita cu una in intregime artificiala, dupa ce propriul ei muschi miocardic mai avea putin si intra in colaps, situatie letala pentru orice fiinta vie. Aspectul interesant este ca noua inima a femeii nu mimeaza modelul clasic de functionare cardiaca ci foloseste forte centrifuge pentru a pompa in mod continuu sange in trupul purtatoarei. Acest lucru inseamna ca ea nu are puls.

Noua pompa fara puls este extrem de incitanta pentru futuristi, transumanisti si pentru toti aceia care cred in posibilitatea imbunatatirii constructiei umane. Noul dispozitiv este mai compact si mai eficient decat modelele pulsatoare anterioare, precum si mai durabil datorita noului sistem de functionare. Iar ca un plus major, schimbarea aparatului uzat cu unul nou este doar un pic mai dificila decat schimbarea bateriilor unui aparat electronic.

Ideea perfectionarii design-ului uman este remarcabila mai ales pentru ca acum dispunem de tehnologia care sa permita acest lucru. De aceea, ne putem astepta in viitorul apropiat la o evolutie de tipul om-masina. Mai ales acum, cand profesionistii din medicina admit ca modelul original al corpului uman ar necesita cateva imbunatatiri serioase.

Sursa: Dailygalaxy

CITESTE SI: