Prima pagină D:News

Cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie

Redactia Descopera.ro | 10.09.2009 | ● Vizualizări: 611
Cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie     cerb, cel mai mare cerb, zoologie, natura, crazy zoo + zoom
Galerie foto (2)

Are o inaltime de 2,7 metri si o greutate de 136, 1 kg. A primit numele de Exmoor Emperor, este cel mai mai cerb si cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie si traieste undeva in padurile dintre Devon si Somerset.

Statura sa cu adevarat impresionata ii ofera un avantaj considerabil in fata competitorilor sai incornorati (care depasesc cu putin 2 metri) in sezonul anual de imperechere al caprioarelor, care tocmai a inceput. Cervus elaphus - cerbul european - sunt cele mai mari animale care se gasesc pe teritoriul Regatului; motiv pentru constituie o ispita pentru vanatorii de trofee.Naturalistul Peter Donnelly, cel care l-a identificat pe "Imparat", se teme ca aceasta va deveni tinta predilecta a vanatorilor, intrucat traieste in salbaticie si nu in cadrul unei rezervatii. "Un asemenea exemplar, o adevarata minune a naturii, ar trebui lasat sa se imperecheze si sa nu fie vanat sub nicio circumstanta", declara naturalistul care, pentru a proteja cerbul, refuza sa dezvaluie locatia exacta a acestuia.

In ultimele doua saptamani, doi cerbi din subspecia Exmoor, cu o talie comparabila cu cea a "Imparatului", au fost vanati in Devon pe proprietatea mogului Richard Caring (cu o avere de 350 milioane de lire sterline), un protector al caprioarelor. Acesta ofera o recompensa de 15.000 de lire sterline oricarui individ care aduce informatii ce vor duce la arestarea braconierilor.

CITESTE SI: