Prima pagină D:News

Cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie

10.09.2009 | ● Vizualizări: 440
Cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie     cerb, cel mai mare cerb, zoologie, natura, crazy zoo + zoom
Galerie foto (2)

Are o inaltime de 2,7 metri si o greutate de 136, 1 kg. A primit numele de Exmoor Emperor, este cel mai mai cerb si cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie si traieste undeva in padurile dintre Devon si Somerset.

Statura sa cu adevarat impresionata ii ofera un avantajconsiderabil in fata competitorilor sai incornorati (care depasesccu putin 2 metri) in sezonul anual de imperechere al caprioarelor,care tocmai a inceput. Cervus elaphus - cerbul european -sunt cele mai mari animale care se gasesc pe teritoriul Regatului;motiv pentru constituie o ispita pentru vanatorii de trofee.Naturalistul Peter Donnelly, cel care l-a identificat pe "Imparat",se teme ca aceasta va deveni tinta predilecta a vanatorilor,intrucat traieste in salbaticie si nu in cadrul unei rezervatii."Un asemenea exemplar, o adevarata minune a naturii, ar trebuilasat sa se imperecheze si sa nu fie vanat sub nicio circumstanta",declara naturalistul care, pentru a proteja cerbul, refuza sadezvaluie locatia exacta a acestuia.

In ultimele doua saptamani, doi cerbi din subspecia Exmoor, cu otalie comparabila cu cea a "Imparatului", au fost vanati in Devonpe proprietatea mogului Richard Caring (cu o avere de 350 milioanede lire sterline), un protector al caprioarelor. Acesta ofera orecompensa de 15.000 de lire sterline oricarui individ care aduceinformatii ce vor duce la arestarea braconierilor.

CITESTE SI: