Suntem gata sa cream Omul-Animal?

14 10. 2009, 11:39

Pana in prezent, se credea ca speciile diferite biologic nu se pot incrucisa intre ele. Cu toate acestea, se pare ca o serie de incidente si experimente stiintifice demonstreaza contrariul acestei teorii. De curand, in provincia chineza Jiangxi, cateaua unui satean, Tsen, a nascut trei vietati. Una dintre ele era un catelus obisnuit, celelalte doua erau... pisoi.

De-a lungul timpului, in cadrul a numeroase experimente, cercetatorii au incercat sa incruciseze diferite animale. Cel mai cunoscut exemplu este cel al catarilor, rezultati din imperecherea unui magar cu o iapa. Astazi, se pot obtine hibrizi intre lei si tigri, lei si leoparzi, lupi si caini, zebre si cai, magari si ponei, camile si lame, ursi bruni si polari.

Biologii din cadrul Institutului Francez de Cercetari Agronomice au reusit sa implanteze unei femele de cerb european ovulul inseminat artificial al unui cerb sika.

Mergand mai departe, conform periodicului « Cell Magazine », savantii chinezi din cadrul Shanghai Second Medical University ar fi reusit sa creeze un hibrid intre o fiinta umana si un iepure.

Monstruosul rezultat a necesitat prelevarea de celule din epidermele a doi barbati adulti, o femeie si doi baieti, alaturi de ovule extrase de la o iepuroaica. Cercetatorii au extras ADN de la ovulele iepuroaicei, si l-au inlocuit cu ADN extras din organismele umane. Din cei 400 de embrioni rezultati au supravietuit un numar de circa 100. Totusi, autoritatile chineze afirma ca toti embrionii rezultati au fost distrusi.

Experiente similare au avut loc la Massachusetts, unde cercetatorii au incercat sa incruciseze gene umane cu cele provenite de la vaci. Si acest experiment a fost sortit esecului. Totodata, savantii din Sydney au implantat unui fetus de miel celule din maduva umana. Fetusul a dezvoltat muschi si oase omenesti. Tot in Australia s-au implantat, in premiera mondiala, celule umane in nucleul unui ovul de porc. Embrionul ar fi trait timp de 32 de zile, dupa care ar fi fost distrus de savanti.

Sursa: Pravda


CITESTE SI :