Prima pagină D:News

Apocalipsa de pe Soare (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 10.15.2009 | ● Vizualizări: 1098
Apocalipsa de pe Soare (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Explozii, foc si eruptii de gaze la temperaturi inimaginabil de ridicate, formeaza o imagine obisnuita a activitatii solare, insa reprezinta o inregistrare rara pentru cei de la NASA.

Filmarea efectuata de-a lungul a doua zile surprinde imagini ce pot parea uimitoare pentru iubitorii de soare si caldura: limbile de foc si izbucnirile violente de gaze de la suprafata par stapanite doar de campul magnetic al Soarelui.

Aceste izbucniri de gaze, cunoscute drept proeminente solare, sunt de cateva ori mai mari decat Pamantul si circula cu viteze ametitoare. Soarele este, de fapt, un balon imens de gaz magnetizat tinut laolalta de campul magnetic, cu rabufniri violente care respecta o anumita ciclicitate. Proeminentele, numite filamente atunci cand sunt observate impotriva suprafetei solare, sunt nori de gaz racit suspendat deasupra suprafetei solare de catre fortele magnetice.

Sonda spatiala geamana STEREO, formata din "Behind" si "Ahead", denumiri care denota pozitiile lor relative in spatiu, a inregistrat activitatea solara timp de 30 de ore, in perioada 26 - 27 septembrie 2009.Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Tag-uri: soare | apocalipsa