Prima pagină D:News

Apocalipsa de pe Soare (VIDEO)

10.15.2009 | ● Vizualizări: 968
Apocalipsa de pe Soare (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Explozii, foc si eruptii de gaze la temperaturi inimaginabil de ridicate, formeaza o imagine obisnuita a activitatii solare, insa reprezinta o inregistrare rara pentru cei de la NASA.

Filmarea efectuata de-a lungul a doua zile surprinde imagini cepot parea uimitoare pentru iubitorii de soare si caldura: limbilede foc si izbucnirile violente de gaze de la suprafata parstapanite doar de campul magnetic al Soarelui.

Aceste izbucniri de gaze, cunoscute drept proeminente solare, suntde cateva ori mai mari decat Pamantul si circula cu vitezeametitoare. Soarele este, de fapt, un balon imens de gaz magnetizattinut laolalta de campul magnetic, cu rabufniri violente carerespecta o anumita ciclicitate. Proeminentele, numite filamenteatunci cand sunt observate impotriva suprafetei solare, sunt noride gaz racit suspendat deasupra suprafetei solare de catre fortelemagnetice.

Sonda spatiala geamana STEREO, formata din "Behind" si "Ahead",denumiri care denota pozitiile lor relative in spatiu, ainregistrat activitatea solara timp de 30 de ore, in perioada 26 -27 septembrie 2009.Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Tag-uri: soare | apocalipsa