Prima pagină D:News

Aricii-pigmei – cele mai simpatice animale de companie

Redactia Descopera.ro | 10.28.2009 | ● Vizualizări: 2286
Aricii-pigmei – cele mai simpatice animale de companie     arici, arici pigmei africani, purcelusi, kuna kuna, animale de companie, crazy zoo + zoom
Galerie foto (4)

Daca v-a trecut vreodata prin cap ca aricii nu sunt tocmai "pufosi", imaginile din acest material ar trebui sa va schimbe parerea. Faceti cunostinta cu un nou mini-aminal de companie care a pus pe jar magazinele de gen din Europa: ariciul pigmeu african.

Vedetele animalelor de companie de mici dimensiuni, micropurcelusii kuna kuna, ar trebui sa-si faca serioase griji - risca sa fie detronati de o noua moda a animalelor de companie mai putin obisnuite: aricii pigmei africani. Ajunsi la maturitate, aricii minusculi cantaresc numai 300 de grame si au o lungime nu mai mare de 18 cm, fiind suficient de mici pentru a incape in suportul pentru oua fierte de la micul dejun.

Originare din Egipt, micutele mamifere nocturne dorm in cea mai mare parte a zilei, se hranesc cu mancare de pisici si cu pui preparat in orice fel; sunt foarte prietenoase cu oamenii si nepretentioase. Chiar daca sunt de 2-3 ori mai mici decat verii lor din salbaticie, aricii pigmei au un pret destul de ridicat - ii gasiti in magazinele de specialitate la sume pornind de la 300 de euro in sus.

CITESTE SI: