Prima pagină D:News

Tristetea ne face mai isteti

Redactia Descopera.ro | 11.03.2009 | ● Vizualizări: 251
Tristetea ne face mai isteti     memorie, psiholog, negativism + zoom
Galerie foto (1)

In zilele care suntem prost-dispusi sau in care pur si simplu ni se pare ca nu suntem in apele noastre riscam mai putin sa fim pacaliti si sa evaluam gresit o situatie sau o persoana. Motivul? Tristetea si pesimismul ii fac pe oameni mai putin creduli, imbunatatindu-le in acelasi timp judecata si memoria.

Sa ne trezim "cu fata la cearceaf" ar putea, asadar, sa nu fie chiar atata de rau. O sustine un studiu realizat de psihologul Joseph Forgas de la University of New South Wales, Australia, potrivit caruia, persoanele aflate intr-o stare de spirit negativa dau dovada de mai mult simt critic si sunt mai "agere" la minte, in vreme ce optimistii, cei cu moralul mereu ridicat, au tendinta de a crede orice lucru li se spune.

"In timp ce o stare de spirit pozitiva favorizeaza creativitatea, flexibilitatea, cooperarea si capacitatea de a utiliza <scurtaturi mentale>, negativismul declanseaza o gandire mai agera, mai atenta la lumea exterioara", au scris cercetatorii in raportul lor. Prin urmare, in zilele in care trebuie sa semnati un contract sau sa faceti o achizitie importanta, asigurati-va ca nu sunteti prea bine-dispusi: v-ar putea strica ziua!

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Tag-uri: memorie | psiholog | negativism

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI