Home » D:News » Psihologie „aplicata”

Psihologie „aplicata”

Psihologie „aplicata”
Publicat: 03.07.2009
Recesiunea nu iarta, iar unii pentru a nu-si pierde locul de munca sunt dispusi la orice “sacrificiu”. Este cazul angajatilor companiei de marketing si design Onebestway din Newcastle, Marea Britanie, care recent, in urma sfatului competent al unui psiholog, au acceptat sa lucreze o zi intreaga goi-pusca pentru a deveni mai productivi.

Inaintea “experimentului”, potrivit declaratiilor date de “nudisti”, compania se afla in criza de luni de zile, 6 colegi fusesera deja concediati si parea ca un faliment este iminent. Totusi, inainte de a-l declara, Mike Owen, administratorul societatii, a decis sa ceara sfatul unui psiholog, care, dupa ce a analizat cu atentie situatia, a venit cu ideea bizara a unui soi de “team building” in pielea goala in timpul orelor de program, menit a-i face pe angajatii sa munceasca “fara inhibitii”, contribuind astfel la cresterea productivitatii la locul de munca.

Zis si facut: in ziua stabilita, aproape toti membrii echipei au lucrat dezbracati, cu exceptia unui barbat care si-a acoperit partile intime cu un marsupiu, si a unei femei care n-a vrut sub niciun chip sa renunte la lenjeria intima. “A fost o initiativa grozava. De-acum intre noi nu mai exista bariere si am inceput sa discutam mult mai deschis”, a declarat Sam Jackson, una dintre angajate, in varsta de 23 de ani. Se pare ca, experimentul a reusit cu adevarat, intrucat din luna aprilie cand s-a desfasurat si pana-n prezent, managerul spune ca profiturile companiei chiar au crescut. Gurile rele spun insa ca totul n-a fost decat o gaselnita publicitara, pusa la punct de acesta pentru a-si promova activitatea. Tot ce-i posibil, avand in vedere ca un documentar intitulat  “Naked Office” urmeaza a fi transmis in data de 9 iulie de canalul britanic de televiziune Virgin 1.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

 

 

 

 

 

 

 

  

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase