Prima pagină D:News

Un computer pentru varsta a treia

Redactia Descopera.ro | 11.12.2009 | ● Vizualizări: 142
Un computer pentru varsta a treia     tehnologie, IT, computer, calculator, internet, senior + zoom
Galerie foto (1)

Un nou tip de PC, bazat pe sistemul de operare Linux si conceput special pentru persoanele de peste 60 de ani, nefamiliarizate cu calculatoarele si internetul, urmareste sa-i incurajeze pe seniori sa devina utilizatori ai computerelor.

Un desktop simplificat - numit SimplicITy - cu numai 6 butoane, care directioneaza utilizatorii spre functii de baza, ca e-mail sau chat; 17 tutoriale video deja instalate; un sistem de e-mail special, numit Eldy, gratie caruia toti utilizatorii posesori al unei adrese de e-mail de tip eldy.org pot discuta intre ei folosind butonul "chat" - sunt cateva dintre caracteristicile noului calculator lansat in Marea Britanie, calculator conceput special pentru uzul persoanelor de varsta a treia.

Pentru aceste persoane, calculatorul si internetul reprezinta, adesea, o lume cu totul straina; un sondaj realizat in Marea Britanie in luna august a acestui an a aratat ca 6,4 milioane de persoane cu varsta de peste 65 de ani nu au folosit niciodata internetul.

Or, aceste persoane ar putea profita foarte mult de pe urma folosirii computerelor: ar putea face cumparaturi intr-un mod mai simplu si mai economic, ar putea fi permanent la curent cu informatii utile privind dobanzile si diverse oportunitati de a investi si ar putea beneficia mult de pe urma socializarii online.

Aceste computere vor fi fabricate la comanda si pot fi comandate prin posta de catre britanici, termenul de livrare fiind de doua saptamani.

Sursa: BBC

CITESTE SI: