Putin lanseaza cruciada tigrilor

12 11. 2009, 11:00

In aceasta directie, guvernul rus intentioneaza sa gazduiasca un "Congres al Tigrilor" in orasul Vladivostok, in scopul coalizarii si coordonarii multinationale a tuturor eforturilor destinate salvarii de la disparitie a tigrilor alaturi de prezervarea habitatului si surselor de hrana pentru cele mai mari feline din lume. Miscarea pentru salvarea tigrilor este sponsorizata de Ministerul Rus pentru Resurse Naturale, Banca Mondiala si World Wildlife Fund.

Gazda si amfitrionul congresului va fi insusi Vladimir Putin, iar principalii invitati sunt sefii executivelor din India si China. Programul se adreseaza tuturor celor 13 tari din lume unde mai traiesc tigri la ora actuala. Scopul principal al campaniei de salvare si conservare consta in cresterea numarului de tigri de la ingrijoratoarea cifra de 3.200 exemplare din prezent, pana la 6.500 in anul 2022.

"Premierul nostru a decis ca a venit vremea sa ne mobilizam serios pentru salvarea celui mai frumos carnivor de pe planeta. Conditiile in care sunt obligati sa traiasca tigrii din salbaticie sunt de-a dreptul deplorabile. In Rusia am facut o serie de eforturi pentru a stopa disparitia lor. In prezent, in Siberia avem o populatie stabila de 450 de exemplare, cu toate acestea se estimeaza ca un numar de 30-50 tigri siberieni sunt ucisi anual de braconieri. Salvarea tigrilor pe termen lung depinde de crearea unor mari rezervatii in care tigrii sa gaseasaca prazi din abundenta precum cerbi, mistreti sau bivoli. Braconierii au decimat cerbii si mistretii din Siberia, iar tigrii nostri sunt fortati acum sa vaneze vulpi, lupi sau caini, capre, oi, porci si vaci din gospodariile oamenilor. Nu in ultimul rand, trebuie sa oprim o data pentru totdeauna traficul cu organe si oase de tigri", a declarat Igor Chestin, reprezentantul Rusiei pentru WWF.

Sursa : MSNBC

CITESTE SI :