Prima pagină D:News

Buturuga de frunze – combustibil ecologic

Redactia Descopera.ro | 11.15.2009 | ● Vizualizări: 419
Buturuga de frunze – combustibil ecologic     tehnologie, ecologie, combustibil frunza, lemn, foc + zoom
Galerie foto (1)

Un britanic a avut ideea eminamente ecologica de a folosi marea cantitate de frunze cazute toamna pentru a face din ele “busteni” pentru foc.

Un milion de tone de frunze cad in fiecare an din copacii de pe teritoriul Marii Britanii, iar Peter Morrison, in varsta de 45 de ani, satul sa tot mature, timp de trei luni in sir, in fiecare an, frunzele din curtea casei sale din Birmingham, s-a gandit sa le compacteze si sa le transforme intr-un combustibil "verde" care sa inlocuiasca lemnul.

A inceput prin a crea o tableta de marimea unei monede care, aprinsa, a generat suficienta caldura pentru a fierbe un litru de apa.

In prezent, o companie numita BioFuels International Limited (BIFL) produce "busteni" cilindrici din frunze - numiti Leaf Log - cu lungimea de 28 cm, care se gasesc deja in magazinele britanice si sunt utilizati drept combustibil in camin sau in soba."Buturugile" din frunze se aprind usor si ard foarte eficient, furnizand 28.000 kilojouli (cei mai buni carbuni dau cca. 29.000 kilojouli).

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI