Prima pagină D:News

Matematica e online

Redactia Descopera.ro | 11.24.2009 | ● Vizualizări: 734
Matematica e online     matematica, site, cercetare, online + zoom
Galerie foto (1)

Cele mai importante probleme nerezolvate din matematica sunt acum pe net, reunite pe site-ul “Aim Problem Lists”, la dispozitia oricui doreste sa incerce a le da “de cap”.

"Aim Problem Lists" este un nou instrument online, realizat de American Institute of Mathematics (Aim) cu scopul de a furniza unui public cat mai larg sansa de a intra in istoria matematicii. A fost lansat cu ocazia "RH Day", a 150-a aniversare a Ipotezei lui Riemann, una dintre cele sapte probleme matematice ale mileniului, pentru a carei rezolvare Clay Mathematics Institute a pus la bataie un premiu de un milion de dolari.

"Probleme vechi au nevoie de idei noi, iar Aim Problem Lists deschide lumea matematicii unui public foarte larg", a comentat directorul Aim, Brian Conrey. Dupa cum a precizat, de multe ori trebuie sa treaca zeci sau sute de ani inainte ca o problema matematica sa-si gaseasca rezolvarea, si adeseori ideea poate veni dintr-un domeniu de cercetare complet diferit.

Pe site, fiecare problema este numerotata si dispune de o adresa web permanenta, arhivata de network-ul de la Harvard IQSS DataAverse.
Sursa: GalileoDescopera.ro are nevoie de tine.Completeaza chestionarul nostru!

CITESTE SI:

Tag-uri: matematica | site | cercetare | online

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI