Locuinte pentru oamenii strazii

24 11. 2009, 13:06

Proiectul Acasa, lansat de Mental Health Commission of Canada, institutie care are in grija problemele legate de sanatatea psihica, urmareste sa determine daca exista o relatie intre lipsa unei locuinte si existenta unor afectiuni psihice si daca e posibil ca trecerea la o situatie stabila sa imbunatateasca sanatatea mentala a participantilor la studiu.

1350 de oameni ai strazii, bolnavi psihic, din orasele Moncton, Montreal, Toronto, Winnipeg si Vancouver, vor primi cate o garsoniera, in vreme ce alti 1000 vor primi ajutor medical si social, fara a avea locuinte.

Este cel mai amplu proiect de acest tip desfasurat pana acum; el va dura pana in 2013 si va costa peste 100 milioane USD.

Programul testeaza ipoteza conform careia a oferi bolnavilor psihici, in primul rand, un domiciliu, le-ar da acestora stabilitatea necesara pentru a urma un taratament medical pentru afectiunea de care sufera si de a face, ulterior, si alte schimbari pozitive in viata lor.

Echipele de cercetare din cele cinci orase cinci vor aborda diferite aspecte ale problemei, precum apartenenta persoanelor "homeless" la diverse grupuri etno-rasiale sau de imigranti ori problema celor proveniti din mediul rural si care esueaza pe strazile marilor orase, fara a reusi sa-si faca o situatie stabila.

Sursa: CBC

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de tine. Completeaza chestionarul nostru!