Prima pagină D:News

Telecomanda inspirata de bagheta magica a lui Harry Potter

Redactia Descopera.ro | 11.25.2009 | ● Vizualizări: 562
Telecomanda inspirata de bagheta magica a lui Harry Potter     tehnologie, telecomanda, Harry Potter, bagheta + zoom
Galerie foto (1)

Cu un gest al mainii, poti micsora volumul sunetului sau schimba canalul: Kymera Wand, cum se numeste “bagheta magica” realizata de doi inventatori britanici, poate servi drept telecomanda pentru numeroase aparate aflate in incapere.

Kymera Wand foloseste o tehnologie bazata pe controlul miscarii - similara cu cea utilizata la Nintendo Wii -, detectand miscarile cu ajutorul unui accelerometru cu trei axe; dispozitivul poate "invata" codurile in infrarosu ale diferitelor aparate din jur si poate asocia fiecarei comenzi un anumit gest.

Astfel, pentru a modifica volumul sunetului, operatorul roteste bagheta, iar pentru a porni un aparat, e destul sa fluture mana (cea cu bagheta, desigur).

Cu astfel de gesturi "vrajitoresti", operatorul poate comanda de la distanta functiile televizorului, ale DVD player-ului, ale combinei muzicale si chiar ale corpurilor de iluminat si jaluzelelor, daca acestea sunt prevazute cu telecomanda.Atat de mare a fost succesul noului dispozitiv, incat cei doi inventatori, Chris Barnardo si Richard Blakesley, au vandut, in numai 10 saptamani, peste 10.000 de bucati, in 41 de tari.

Inspirati de celebrele carti din seria Harry Potter si dornici sa aduca, dupa afirmatiile lor, putina fantezie in vietile utilizatorilor, inventatorii au recurs si la o prezentare speciala a dispozitivului: intr-un ambalaj "imitatie de piele de dragon" si insotit de un prospect care arata ca si cum ar fi scris pe pergament vechi.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI