49.000 de voluntari au parasit Wikipedia

26 11. 2009, 12:57

In primele trei luni ale acestui an, 49.000 de voluntari care lucrau pentru versiunea in engleza a site-ului au abandonat activitatea, comparativ cu 4.900 in aceeasi perioada a anului trecut.

Se crede ca fenomenul este provocat de constrangerile birocratice tot mai severe, menite sa impiedice erorile, si de impresia ca Wikipedia a devenit un soi de publicatie oficiala.

Wikipedia a fost infiintata, in 2001, de catre Jimmy Wales si a devenit unul dintre cele mai vizitate site-uri din lume, cu o medie de 325 milioane de vizite in fiecare luna.

Faptul ca Wikipedia isi pierde voluntarii a fost semnalat de un cercetator spaniol, Felipe Ortega, de la Universitatea Regele Juan Carlos, din Madrid. El a afirmat ca voluntarii par sa nu mai aiba entuziasmul de la inceput.

Un alt cercetator, Andrew Dalby, autorul cartii The World And Wikipedia: How We Are Editing Reality, se intreaba cat de mult a mai ramas de adaugat la Wikipedia - care contine deja cca. 3 milioane de aritcole - si subliniaza ca, datorita inaspririi regulilor, a inceput sa fie tot mai dificil pentru voluntari sa contribuie la continutul site-ului.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!