Prima pagină D:News

Fotografia “de epoca” a Universului

Redactia Descopera.ro | 12.09.2009 | ● Vizualizări: 1333
Fotografia “de epoca” a Universului      univers, hubble, galaxie, fotografie + zoom
Galerie foto (1)

Telescopul spatial Hubble a realizat o fotografie “de epoca” a Universului in toata puterea cuvantului, in care apar galaxiile “tinere”, formate de-abia la 600 de milioane de ani dupa Big Bang.

Telescopul spatial Hubble "fructifica" astfel imbunatatirile care i-au fost aduse cu occazia ultimei misiuni din luna mai a acestui an, cand pe el a fost instalata o noua si foarte performanta camera de luat vederi.

Wide Field Camera 3 a fost indreptata catre centrul Universului, unde a fost posibila fotografierea galaxiilor tinere cu o precizie nemaivazuta pana acum, superioara cu peste un miliard de ori celei pe care in teorie o are ochiul uman. Imaginea, facuta pe lungimea de unda in infrarosu si apoi colorata, a permis identificarea unor detalii inedite cu privire la formarea acestor obiecte celeste.

Gratie acestei fotografii, realizata in luna august a acestui an, dar facuta publica de-abia acum, grupul de cercetare care lucreaza cu noile instrumente ale lui Hubble a publicat deja 12 articole stiintifice bazate pe noile date.

Sursa: Ansa

CITESTE SI

Tag-uri: univers | hubble | galaxie | fotografie