Prima pagină D:News

Marea Britanie va avea propria agentie spatiala

Redactia Descopera.ro | 12.13.2009 | ● Vizualizări: 68
Marea Britanie va avea propria agentie spatiala     spatiu, agentie spatiala britanica, explorare spatiala, nasa, esa, luna, marte, turism spatial + zoom
Galerie foto (1)

Anuntul a fost facut de catre Lord Drayson, ministrul stiintelor din Regatul Unit, in urma a 12 saptamani de consultari cu Academia Regala, diverse departamente guvernamentale si agenti privati. Noua organizatie va avea un buget considerabil si va reprezenta Marea Britanie in toate programele spatiale pe care englezii le desfasoara impreuna cu ESA si NASA.

Marea Britanie deja cheltuieste 270 de milioane de lire sterline pe an in finantarea programelor spatiale, cea mai mare parte din aceasta suma mergand spre Agentia Spatiala Europeana, ESA. Succesul cercetarii spatiale si al industriei spatiale (care contribuie la bugetul englezilor cu 6,5 milioane de lire sterline pe an) fac ca, intr-o perioada in care NASA si ESA resimt din plin recesiunea economica, britanicii sa-si optimizeze politica spatiala si sa investeasca masiv in acest segment.

Decizia de a lansa o agentie spatiala nationala vine in urma unei ample cercetari care a identificat trendurile si posibilitatile de business spatial din anii ce urmeaza. Prioritatile pentru noua agentie vor fi o baza umana pe Luna, participarea la un program spatial de trimitere al primului echipaj uman pe Marte si turismul spatial.

Sursa: BBCCITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI