Prima pagină D:News

Omenirea va distruge Pamantul cu mult inaintea Soarelui

Redactia Descopera.ro | 01.07.2010 | ● Vizualizări: 159
Omenirea va distruge Pamantul cu mult inaintea Soarelui     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Din cele 400 de planete extrasolare identificate pana in prezent, nici macar una nu prezinta conditiile necesare intretinerii vietii, desi este posibil ca in trecut viata sa fi existat pe aceste corpuri.

Unii cercetatori si ambientalisti sunt de parere ca aceasta constatare ar putea fi unul dintre semnele concludente ale faptului ca viata este menita sa se autodistruga intr-un final. Fotografiile din sateliti ne arata, fara echivoc, restrangerea calotelor glaciare, deplasarea Desertului Namibiei - cel mai vechi din lume - , devastarea padurilor tropicale din Indonezia si Congo, precum, desigur, si a celor din Amazon.

Lacul Baikal, din Siberia, contine cea mai mare concentratie de apa pura din lume - 20% - iar biodiversitatea ecosistemului sau nu va supravietui unei cresteri cu doua grade a temperaturii. Am ajuns sa ne luptam pentru supravietuire si nu, pur si simplu, pentru a trai. Valorificam puterea, desi ea este intotdeauna detinuta de ignoranti. Nu mai credem in summit-urile climatice, ci in paradele spectaculoase ale vanitatii si autopromovarii politice.

Jorge Monbiot, un ambientalist britanic, a rezumat toata situatia intr-o singura fraza ce descrie enorma minciuna care acopera micul si puternicul adevar: "Cresterea este formula magica prin care se permite ramanerea fara solutie a conflictelor noastre." Modelul economic in voga astazi este cresterea continua. Liderii nostri, ingrijorati de cresterea economica, ne conduc astfel spre haos. Desigur, acest lucru va fi oricum inevitabil peste miliarde de ani, cand Soarele va deveni o giganta rosie iar reactiile sale nucleare vor inceta. El va decreta extinctia iminenta a planetei noastre, dar sunt sanse mari ca omenirea sa determine incetarea vietii cu mult inaintea acestui eveniment, daca se vor pastra ritmul si directia actuale ale evolutiei umane.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI