Prima pagină D:News

Ceasul Apocalipsei se apropie de final

01.14.2010 | ● Vizualizări: 820
Ceasul Apocalipsei se apropie de final     cesul apocalipsei, apocalipsa, incalzire globala, amenintare nucleara + zoom
Galerie foto (1)

Celebrul ceas al Apocalipsei, creat in anul 1947, la doi ani dupa lansarea primei bombe atomice asupra Japoniei, se pregateste pentru inca o modificare dupa doi ani de stagnare. De data aceasta, profesorul Stephen Hawking si alti 18 laureati ai premiului Nobel au decis ca esecul Conferintei pe teme climatice de la Copenhaga apropie inevitabil Terra de un deznodamant tragic...

Ceasul a fost setat, initial, la 7 minute inainte de ora 12:00,ora la care Terra ar trebui sa isi cunoasca sfarsitul. De atunci,din 1947, ceasul a fost modificat, inainte sau inapoi, de nu maiputin de 18 ori. Unul dintre cele mai importante momente a fost in anul 1953 (anul in care USA si URSS au testat, la doar noua lunidistanta una de cealalta, dispozitive termonucleare). In acel an,Terra s-a aflat la doar 2 minute de Apocalipsa (11:58), cel maiaproape din istoria celebrului ceas. Un alt moment elocvent a fostanul 1991, an in care USA si Uniunea Sovietica au semnat acordul dereducere a armelor strategice. Atunci, Ceasul Apocalipsei a indicatora 11:43, cea mai redusa ora fata de momentul final alPamantului.

Ultima modificare a survenit in anul 2007, atunci cand testelenucleare ale Coreei de Nord, ambitiile nucleare ale Iranului,precum si existenta celor 26.000 de focoase nucleare in Rusia siSUA, au dus ceasul fatidic la ora 11:55, la doar 5 minute deApocalipsa.

Astazi, in ianuarie 2010, ceasul va fi dus la ora 11:57, la numai 3minute de ora 12:00, esecul liderilor lumii in a cadea de acordasupra schimbarilor pe care trebuie sa le luam pentru a preveniefectele incalzirii globale fiind principalul factor al acestuiavans nefast.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: