Sa ne temem de extraterestri, caci ne-ar putea semana

26 01. 2010, 13:06

Chiar daca exstraterestrii ar veni pe Pamant cu ganduri pasnice, ei tot s-ar putea afla in cautarea unui loc habitabil, ale carui resurse precum apa, mineralele si combustibilii sa le foloseasca, mai este de parere specialistul.

Oamenii de stiinta s-au folosit de telescoape si antene pentru a capta emisiile extraterestre de mai bine de 20 de ani, dar au trimis la randul lor in spatiu propriile semnale pentru a fi interceptionate de fiinte inteligente. Acum, cercetatori precum Conway Morris si Albert Harrison de la Universitatea din California, se intreaba daca nu cumva am emis mesaje nepotrivite.

Unii entuziasti cred ca orice civilizatie extraterestra capabila sa ajunga la noi poate sa fi supravietuit numai atat cat sa dezvolte tehnologia necesara rezolvarii unor probleme sociale majore, precum razboiul, saracia si discriminarea. Dar Harrison dezminte. "Cred ca exista un risc in cautarea activa a extraterestrilor. Aparent, sunt prietenosi, sunt foarte departe si nu pot ajunge aici. Dar daca ne trezim intr-o dimineata cu o intreaga flota de nave spatiale extraterestre pe cerul nostru, ce vom face atunci", a declarat cercetatorul.

Referitor la temerile popoarelor in legatura cu eventuala vizita a extraterestrilor pe planeta noastra, Ted Peters, profesor de teologie din California, a chestionat mai multe grupuri religioase pentru a intelege daca posibila confirmare a existentei civilizatiilor inteligente in Univers ar declansa prabusirea religiei. Cercetarea lui sugereza ca nu, dar el este de parere ca ar trebui sa se clarifice, in lumea crestina, daca creatia Domnului acopera intregul spatiu sau numai Pamantul.

Sursa: Guardian

CITESTE SI: