Prima pagină D:News

Cel mai mic tigru din lume

Redactia Descopera.ro | 02.04.2010 | ● Vizualizări: 364
Cel mai mic tigru din lume     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Nu este un exemplar suferind de nanism, ci ultima creatie artistica a unui celebru sculptor taiwanez, destinata sa onoreze intrarea in Anul Tigrului care incepe pe 14 februarie.

Chen Forng-Shean a sculptat obiectul miniatural dintr-o rasina artificiala cu proprietati speciale care permit efectuarea unor detalii microscopice. Statueta record are o inaltime de doar 1 milimetru la o latime de 1,2 milimetri. Este atat de mica incat poate intra prin urechile unui ac.

Artisul de 54 ani din orasul Hsintien, provincia Taipei a facut 10 incercari inainte de a reusi sa definitiveze cu bine mini-tigrul. "Daca mainile tremura putin, gata! s-a zis cu modelul! Este distrus iremediabil si trebuie sa o iau de la inceput cu o piesa noua. In cazul tigrului, un plus de dificultate a venit din partea aspectului sau tridimensional, deoarece din orice parte este privit, trebuie sa para cat mai viu. Coloratul a fost si mai dificil, in special modelul dungilor de pe spate si culoarea rosie a limbii", declara sculptorul.

Chen Forng-Shean se ocupa cu sculptura miniaturala de peste 30 de ani, cu toate ca se considera mai degraba un artist amator, slujba sa principala fiind aceea de designer in cadrul Bancii Centrale a Taiwanului.

Intreaga manopera i-a luat 3 luni de zile, lucrand in medie cate 4 ore zilnic. Talentatul sculptor a declarat ca secretul sau consta in concentrarea intensa dupa momentul in care isi tine respiratia. "Sculptura obiectelor miniaturale nu poate avea loc daca omul nu este un maestru al artei respiratiei. Eu cand sculptez, respir adanc si imi tin respiratia 60 de secunde, dupa care gravez fiecare detaliu in functie de ritmul pulsului meu", incheie Chen.

Cu toate ca nu este inca de vanzare, specialisti au evaluat tigrul miniatural la pretul de 95.000 $.

Sursa: WeirdAsian News

CITESTE SI :