Prima pagină D:News

Iranul vrea sa invinga Vestul in cursa spatiala

Redactia Descopera.ro | 02.04.2010 | ● Vizualizări: 50
Iranul vrea sa invinga Vestul in cursa spatiala     Iran, Mahmoud Ahmadinejad, cursa spatiala,racheta, program spatial, kavoshgar-3 + zoom
Galerie foto (1)

Iranul a anuntat astazi ca a lansat cu success in spatiu racheta Kavoshgar-3 (Exploratorul), la bordul careia se afla un soarece, doua testoase si mai multe animale nevertebrate. Anuntul a fost facut de catre Ministrul iranian al Apararii, generalul Ahmad Vahidi, cel care a anuntat ca acesta este primul pasul catre viitoarele misiuni spatiale cu echipaj uman, se arata in editia online a cotidianului DailyMail.

Generalul a sustinut in aparitia sa televizata ca racheta Kavoshgar -3 va transmite date telemetrice,imagini in direct si alte informatii din spatiu, necesare unei viitoare misiuni cu echipaj uman. In urma acestei reusite, presedintele Mahmoud Ahmadinejad a afirmat ca Iranul este pregatit sa invinga Vestul in "cursa spatiala" si spera ca primii iranieni vor fi trimisi in Cosmos cat de curand. Intamplator sau nu, evenimentul a avut loc la scrut timp dupa ce SUA a anuntat ca renunta la ambitiile sale de a trimite un nou echipaj uman pe Luna, din cauza costurilor mult prea ridicate.

Statele Unite ale Americii prinvesc, insa, lansarea rachetei Kavoshgar ca pe o amenintare, sustinand ca acelasi dispozitiv poate fi folosit pentru lansarea unor focoase nucleare. In consecinte, s-a anuntat suplimentarea numarului de rachete din Orientul Mijlociu care sa poate lovi Iranul in cazul unui atac al acestei tari.

Lansarea Kavoshgar -3 vine la doar un an dupa ce Iranul a reusit o alta performante notabila, trimiterea in spatiu a satelitului Omid (Speranta) pentru o durata de 40 de zile.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: